Emvico accelererar ambitionerna inom evenemang och destinationer genom att köpa all IP från Gezt.io

feb 9, 2024

Emvico och dess dotterbolag OQ Software har slutfört köpet av all IP från event- och destinationsteknikföretaget Gezt, inklusive alla varumärken för Gezt, Conqr och www.Deztinations.com.

Ett nytt företag kommer att fokusera på att tillhandahålla digitala lösningar för evenemang – såsom arenor, mässor och sportevenemang – och destinationer med fokus på besöksupplevelser.

Den digitala plattformen är redan integrerad och anpassad till OVERBLIQ-plattformen för OQ Software och levererar en kraftfull, sömlös mobilapp och webbupplevelse för en mobil första slutanvändarupplevelse och gör det möjligt för värdarna för ett evenemang eller en destination att ha kontroll över och utnyttja en kund dialog, till nytta för slutanvändarens kvalitativa service och erfarenhet samt möjliggöra ökade intäkter.

”Förutom backend-CMS för redaktörer, som sömlöst kommer att publicera innehåll i våra levererade webb- och mobilappkanaler för evenemang och destinationer i en process, kommer vi nu även att kunna utöka bokningssystemet inom plattformen och integreringarna och tjänsterna för biljetthantering att erbjuda våra kunder en komplett plattform för att realisera större kundupplevelse och ökade intäkter med sina event- eller destinationspartners”, säger Fredrik Lundkvist, VD för Emvico.

Det nya företaget går samman med Lars Börje ”Bulan” Eriksson (Lars-Börje Eriksson – Wikipedia).  

”Att ha Bulan anslutit till denna ambition har varit nyckeln till vårt beslut. Hans kunskap om evenemangs- och destinationssektorn och nätverk inom branschen är oöverträffad. Tillsammans med vår egen starka tekniska och leveransförmåga, solida ekonomi och vår erfarenhet och kapacitet att skapa en organisation som detta företag kan skala runt är jag övertygad om att vi har framgångsbitarna till hands”, fortsätter Lundkvist.

För mer information, kontakta fredrik.lundkvist@emvico.se.